Dodatni programi

Mladinsko klimatsko zdravilišče Rakitna

Dodatne aktivnosti

Pri izbranem taboru si lahko glede na starost šolarjev, dolžino tabora in letni čas izberete poljubno število dodatnih aktivnosti.

Mladinsko klimatsko zdravilišče Rakitna leži na visoki planoti sredi neokrnjenih krimskih gozdov. Izvajamo številne programe za otroke in mlade, med drugim tudi zimovanja in letovanja šolskih in predšolskih otrok. V okviru ponudbe za izvedbo letovanja vam nudimo različne naravoslovne, zdravstvene, pedagoške in športno-rekreativne vsebine. Otroci so nameščeni v svojem nadstropju in imajo poleg svojih prostorov in vseh zunanjih igrišč na voljo tudi prijeten dnevni prostor z avdio- vizualno opremo. V primeru posebnih želja lahko po dogovoru vključimo v program tudi druge vsebine.

Živali na gozdnih tleh in v njih

Program omogoča otrokom, da spoznavajo živali na gozdnih tleh, jih prepoznavajo, opisujejo in primerjajo med seboj.

Rastline pod drevesom

Otroci utrjujejo in poglabljajo svoje znanje o travniških rastlinah, jih opazujejo, opisujejo in primerjajo med seboj.

Športno plezanje

Na voljo sta dve steni, nižja je primerna za vse otroke. Po njej se pleza brez varovanja, priporočljiva sta spremstvo in pomoč odraslih. Na visoki plezalni steni pa so otroci varovani. Varuje jih strokovno usposobljena oseba.

Orientacija

Organizirana je v obliki tekmovanja in poteka pod vodstvom učitelja. Na opisani in/ali označeni poti skupina otrok pod  vodstvom svojih spremljevalcev rešuje različne naloge, uganke, išče skrite predmete ali gesla.

Lokostrelstvo

Otroci se naučijo pravilne lokostrelske tehnike. Učijo se streljati v tarčo.

Pohod na Krim

Zaradi dolžine poti (dve uri hoje v eno smer) je primeren za učence višjih razredov.

Pohod na Rotovc

Primeren je za vse šolske otroke. Dolžina poti v obe smeri je 2 km. Rotovc se nahaja v neposredni bližini zdravilišča in je eden izmed množice vzpetin, ki dosegajo nadmorsko višino do 1000m.

Kreativna delavnica oblikovanje gline

Pod vodstvom bodo otroci spoznali glino, jo oblikovali in barvali. Umetnije bomo nato zapekli v peči, otroci pa bodo izdelek odnesli domov.

Gozdna učna pot

Osnovni bonton v gozdovih, osnovne geografske značilnosti Rakitne, rastje v gozdu, življenje divjadi, varovanje gozda … Program je primeren za vse starosti.

Hišica gozdnega škrata

Ogledali si boste lahko hišico gozdnega škrata, v kateri boste videli, kako živijo škratje, kako imajo veliko mizico, pribor in posteljo.

Hišica Muce copatarice

Ogledali si boste hiško, kjer živi muca copatarica s svojo pravljico in copatki. Izberete lahko tudi voden ogled, ki je namenjen otrokom od 3–5 leta starosti, kjer bo otroke obiskala prava muca copatarica.

Male živali

Otroci pod vodstvom spoznajo male živali, ki bivajo v Mladinskem klimatskem zdravilišču Rakitna. Pobližje spoznajo morske prašičke, zajčke, koze, želve, konje …

Imate vprašanje? Kontaktirajte nas!

Dodatni programi

Sprejemna pisarna: +386 51 410 491
Sprejemna pisarna:
sprejemna.pisarna@mkz-rakitna.si

Prostori za namestitev

Prostori za namestitev dodatnih programov zajemajo 4 x 11 postelj ter 1 x 6 postelj (za spremljevalce). Poleg tega so uporabnikom na voljo 2 kopalnici, 2 toaletna prostora za odrasle ter skupni prostor za druženje in aktivnosti.

Uporabnikom so v času bivanja na voljo nogometno igrišče, košarkarsko igrišče, igrišče za odbojko na mivki, otroška igrala in zunanji fitnes.

Urnik dejavnosti se uskladi in prilagodi glede na zaposlene ter glede na želje uporabnikov.

Cenik

Paketi in aktivnosti

V sklopu dodatnih programov vključujemo številne pakete in samostojne aktivnosti.