Če prihajate iz primorske smeri , zapustite avtocesto na izvozu Brezovica, ki je za cestninsko postajo na Logu. Na semaforiziranem križišču zavijete levo za smer Brezovica. Na Brezovici v semaforiziranem križišču zavijete levo za smer Podpeč. Vozite po prednostni cesti skozi naselja Vnanje Gorice, Notranje Gorice do Podpeči. Na križišču v Podpeči zavijete desno. Čez petsto metrov boste opazili smerokaz Rakitna, kjer zavijete levo s prednostne ceste (bližnjica, sicer se peljete skozi Kamnik pod Krimom). V Preserju zavijete na križišču levo, peljete se mimo Dolnje in Gornje Brezovice, vse do Rakitne. V centru Rakitne (pri cerkvi) zavijete levo, čez slab kilometer vas tabla opozori, da zavijete desno, kjer je zdravilišče.

Če prihajate s Primorske lahko zapustite avtocesto že na Uncu. Peljali se boste skozi Rakek in Podskrajnik. Pred Cerknico je smerokaz za Rakitno, kjer zavijete levo. V naslednjem križišču v Cerknici zavijete levo za smer Begunje. Nadaljujete vožnjo po glavni cesti, skozi Begunje in Selšček. V Selščku zavijete levo za smer Rakitna. Peljali se boste po glavni cesti mimo zaselkov, kjer je samo ena krajevna tabla Gorenje Otave, do Rakitne vas loči še nekaj kilometrov. V Rakitni peljete mimo jezera, pri cerkvi zavijete desno v klanec, čez slab kilometer pa zopet desno in že ste pri nas na parkirišču.

Če prihajate iz štajerske smeri , vozite za smer Koper proti Primorski, obvoznico pa zapustite na izvozu Brezovica. Na semaforiziranem križišču zavijete levo za smer Brezovica. Na Brezovici v semaforiziranem križišču zavijete levo za smer Podpeč. Vozite po prednostni cesti skozi naselja Vnanje Gorice, Notranje Gorice in se pripeljete v Podpeč. Na križišču v Podpeči zavijete desno. Petsto metrov naprej je smerokaz Rakitna, kjer zavijete levo s prednostne ceste (bližnjica, sicer se peljete skozi Kamnik pod Krimom). V Preserju zavijete na križišču levo, peljete se mimo Dolnje in Gornje Brezovice, vse do Rakitne. V centru Rakitne (pri cerkvi) zavijete levo, čez slab kilometer pa zopet desno, kjer je zdravilišče.

Če prihajate s Štajerske po drugem kraku obvoznice, morate obvoznico zapustiti pri izvozu Ig. V križišču zavijete levo (desno je trgovina Rutar), v naslednjem križišču še enkrat levo. Naslednje križišče je semaforizirano, tu peljete naravnost za smer Podpeč. Vozili se boste skozi Črno vas in se pripeljali v Podpeč, kjer boste zavili levo. Če sto metrov boste na križišču zavili desno za smer Vrhnika. Petsto metrov naprej je smerokaz Rakitna, kjer zavijete levo s prednostne ceste (bližnjica, sicer se peljete skozi Kamnik pod Krimom). V Preserju zavijete na križišču levo, peljete se mimo Dolnje in Gornje Brezovice, vse do Rakitne. V centru Rakitne (pri cerkvi) zavijete levo, čez slab kilometer vas tabla opozori, da zavijete desno, kjer je zdravilišče.