Naj vaši otroci dobijo priložnost

Težave na področju duševnega zdravja in čustvene stiske, ki jih doživljajo  otroci in mladostniki so v zadnjem obdobju pogosta tema. Za soočanje in premagovanje težav ter razvijanje ustreznih strategij za ohranjanje in krepitev duševnega zdravja so jim na voljo različne oblike in načini pomoči. Mladinsko klimatsko zdravilišče Rakitna je s svojimi programi prav gotovo ena izmed ustanov, ki otrokom, mladostnikom in njihovim staršem prisluhne in jim povrne upanje ter da moč za premagovanje ovir in doseganje ciljev.

Na dnevu odprtih vrat vam bomo predstavili naše programe, njihove cilje in kriterije za sprejem in vas z izkustvenimi delavnicami popeljali skozi dejavnosti v programih. Seznanili vas bomo tudi z novim programom za nekemične odvisnosti, ki ga bomo začeli izvajati skupaj Centrom pomoči pri prekomerni rabi interneta – Logout.

Dan odprtih vrat MKZ Rakitna, četrtek, 20. april 2023

kdajkaj
8.30 -9.00REGISTRACIJA IN PRIJAVA NA DELAVNICE,  izbira menija za kosilo (vegi/mesni)
9.00 -10.00UVODNI POZDRAV IN PREDSTAVITEV PROGRAMOV (Šola zdravega odraščanja, Reintegracija in rehabilitacija, Šola lulanja, Digitalni detoks program)
10.00 -10.30VODEN OGLED PO HIŠI, RAZPOREDITEV PO DELAVNICAH
10.30 – 13.00DELAVNICE (športna delavnica, ustvarjalna/kreativna delavnica, glasbena delavnica, tehnike sproščanja, delavnica s konji, terapevtsko delo s skupino, sprehod po okolici)
13.00KOSILO IN ZAKLJUČEK

Prijava na dogodek:

Vaš številčen odziv na dan odprtih vrat nas je prijetno presenetil.  Pomembno nam je, da je vaša izkušnja s predstavitvijo naših dejavnosti dobra in doseže namen, česar pa zaradi prevelikega števila udeleženih ne bi mogli zagotoviti. Prav zato smo se odločili, da sprejemanje prijav za četrtek, 20. april 2023 ZAKLJUČIMO.

Dogodek pa bomo kmalu ponovili, tako da boste dobili priložnost tudi tisti, ki se tokrat ne morate udeležiti. O prijavi in datumu dogodka boste obveščeni takoj, ko bo znan.

Zahvaljujemo se vam za izraženo zaupanje in interes. Veselimo se srečanja z vami.

  • do petka, 14. aprila 2023
  • na povezavi: PRIJAVA

Za lažje sodelovanje priporočamo udobno oz. športno opremo. Veselimo se srečanja z vami.   

Podobni prispevki