V NLB odgovornost do naših strank, zaposlenih in širše družbe razumemo kot poslanstvo, ob tem pa se zavedamo, da družbe na bolje ne moremo spremeniti sami, temveč zgolj skupaj s plemenitimi posamezniki in organizacijami, ki že ustvarjajo boljše sledi. Skupaj z njimi bomo

izboljšali kakovost življenja tu, kjer smo doma – v naši domači regiji. Na dogodku so bile donacije predane desetim organizacijam iz Slovenije.

Kot je bilo napovedano ob predstavitvi poslovnih rezultatov za prvo letošnje četrtletje, se je NLB Skupina odločila za donacijo v skupni višini 1,35 milijona EUR na vseh trgih v naši domači regiji, kjer posluje. Zaposleni v NLB Skupini smo predlagali skoraj 100 organizacij in z glasovanji na koncu izbrali več kot 30 prejemnikov, med katerimi so različna društva, humanitarne organizacije in skupine, ki jim bomo namenili sredstva.

V Sloveniji donacije prejme deset organizacij v skupni vrednosti 500.000 EUR (vsaka organizacija 50.000 EUR). Pri izboru organizacij smo želeli pokriti različna področja, in sicer skrb za otroke, skrb za socialno ranljive družine, skrb za starejše in tudi skrb za zaposlene, ki bi se zaradi bolezni ali nezgode znašli v stiski.

»Ob tokratni donaciji sem še posebej ponosen in to ne zgolj zaradi predanih in plemenitih organizacij, ki bogatijo našo družbo, temveč tudi zaradi sodelavcev v NLB Skupini, ki so resnično z veliko zavzetostjo in ponosom predlagali in glasovali za prejemnike donacij. NLB je s tem ponovno dokazala, da je veliko več kot zgolj regijska sistemska finančna institucija, saj s svojimi poslovnimi rezultati in trajnostnim poslovanjem predstavlja svetilnik, ki kaže smer tudi ostalim akterjem v regiji,« je povedal Blaž Brodnjak, predsednik uprave NLB d.d.

V Sloveniji donacije prejmejo sledeče organizacije:

  1. Pediatrična klinika
  2. Zdravilišče RKS Debeli Rtič
  3. Sindikat NLB (fond za zaposlene v primeru bolezni ali nesreče)
  4. Slovensko društvo Hospic
  5. Dobrodelno društvo Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki
  6. Hiša zavetja Palčica
  7. Društvo Rdeči noski  
  8. Zveza prijateljev mladine Slovenije
  9. Spominčica – Slovensko združenje za pomoč pri demenci
  10. Mladinsko klimatsko zdravilišče Rakitna

»Ob sporočilu, da prejmemo donacijo smo bili prijetno presenečeni, saj dejstvo, da nam že mnogo let stojite ob strani ni samoumevno zagotovilo za nove donacije,« so zapisali v Pediatrični kliniki in dodali: »Izražamo veliko hvaležnost NLB in njenim zaposlenim, da ostajate tradicionalen donator in največji podpornik Pediatrične klinike in s tem resnično izkazujete vašo zavezo družbeno odgovornega podjetja z občutkom tudi za najranljivejše skupine. Še posebej zato, ker je to odločitev vaših zaposlenih sodelavcev. Zahvaljujemo se vam v imenu slovenskih otrok, ki se zdravijo v naši kliniki in njihovih staršev in vseh sodelavcev na naši kliniki.«

Ob prejemu donacije so v Slovenskem združenju za pomoč pri demenci – Spominčica zapisali:

»Novica o donaciji nas je zelo presenetila in ganila, zlasti dejstvo, da so zaposleni v NLB d.d. z glasovanjem izbrali Spominčico med organizacijami oz. društvi, katerim bodo namenili donacije. To je izjemno priznanje in pohvala za naše večletno delo in prizadevanje za podporo osebam z demenco in njihovim svojcem. Zahvaljujoč donaciji bomo lahko okrepili našo podporo osebam z demenco in njihovim svojcem. Z izvedbo programov, ki jih izvaja Spominčica, si bomo še naprej prizadevali ustvarjati demenci prijazno okolje v Sloveniji.«

»Ob obvestilu, da bo Zveza prijateljev mladine Slovenije prejela donacijo za Hišo zavetja Palčica in za humanitarni program ENO SRCE, smo bili hvaležni vsem sodelavcem in sodelavkam NLB, ki prepoznavajo naše delo. V ZPMS smo namreč že 70 let prijatelji mladih in jih želimo opolnomočiti ter spodbujati na področjih, kjer to najbolj potrebujejo. Sredstva za Hišo zavetja Palčica bomo uporabili za izboljšanje življenja malčkov nameščenih v Kriznem centru za otroke Plačica, ki ga vodi CSD Ljubljana in so vaše pomoči potrebni. S sredstvi za humanitarni program ENO SRCE pa bomo otrokom iz socialno ogroženih družin dodelili štipendije, nekaterim pa bomo pomagali uresničevati njihove glasbene in športne potenciale,« je dejala Darja Groznik, predsednica Zveze prijateljev mladine Slovenije.

Podobni prispevki